سه شنبه, ۲۷ خرداد ۱۳۹۳، ۰۸:۳۳ ب.ظ
در محیط کاری خود پیشرفت کنید
موفقیت خوب است و کیست که دوست نداشته باشد موفق باشد؟ هر کسی دوست دارد فردا، از جایی که امروز در آن واقع شده، یک قدم جلوتر باشد. شما دوست ندارید؟ واقعا کیست که دوست نداشته باشد؟
مجله زندگی ایده آل: موفقیت خوب است و کیست که دوست نداشته باشد موفق باشد؟ هر کسی دوست دارد فردا، از جایی که امروز در آن واقع شده، یک قدم جلوتر باشد. شما دوست ندارید؟ واقعا کیست که دوست نداشته باشد؟ برای پیشرفت و موفقیت، راههای زیادی وجود دارد؛ بالا رفتن از نردبان شغلی نیازمند سختکوشی، وقتشناسی و کمی خوششانسی است. خیلی خوب میشد اگر مدرک دانشگاهی، مهارتهای شغلی و بازده کاری به طور خارقالعادهای درهای آرزوهایتان را به رویتان باز میکرد، اما زندگی اینگونه نیست. شما باید خودتان برنامهریزی کرده و برنامههایتان را اجرا کنید. کار زیاد کردن، خوب کار کردن، ارتباطات موثر و سازنده، خلق ایدههای بکر و... به قول روانشناسان اجتماعی، هم محیط بر انسان اثر میگذارد و هم انسان بر محیط خودش. پس اگر میخواهید موفق باشید معطل نکنید و ادامه این مطلب را بخوانید تا به شما نکتههای فوقالعادهای بگوییم.
1. بگذارید مهارتهای مدیریتیتان بدرخشند
بالا رفتن از هر یک از پلههای نردبان شغلی نیازمند این است که شما توانایی ذاتی مدیریت داشته باشید. برای دیگران قوت قلب باشید، موفقیتهای مختلف را شناسایی کنید و هر چند وقت یکبار کارها را سازماندهی کنید. دعوت کردن دوستان به صرف نوشیدنی پس از اتمام ساعات کاری گزینه مناسبی برای افزایش روحیه کار گروهی به شمار میرود.
2. همیشه شیکپوش باشید
خیلی تعجب میکنید اگر یک روز ببینید که رئیس هیات مدیره لباس مناسب بر تن نکرده است. اگر مقررات اداره، شما را ملزم به پوشیدن لباس فرم میکند، سعی کنید همواره مرتب و تمیز باشید. همیشه طوری لباس بپوشید که اگر یک روز به دفتر مدیریت فراخوانده شدید، ظاهری مناسب داشته باشید. موهایتان را مرتب کنید و کفشها را نیز واکس بزنید.
3. با زمانبندی پیش بروید
بهتر است که هیچگاه خودتان درخواست ترفیع رتبه نکنید. زمانی که مدیرتان تحتفشار است از او چنین تقاضایی نکنید. زمان مناسب را با دقت کامل انتخاب کنید و طوری رفتار کنید که آنها متوجه شوند شما قابلیت انجام کارهای بیشتر را دارید. کاری نکنید که تصور شود شما برای ترفیع رتبه و گرفتن عنوان جدید عجله دارید.
4. ارتباط مناسبی با همکاران داشته باشید
قرار نیست همه را دوست داشته باشید اما در عین حال لازم نیست کسی از این موضوع اطلاع پیدا کند. سعی کنید همیشه مودب، محتاط و باملاحظه باشید. در کارهای گروهی به طور برجسته ظاهر شوید. با قدردانی از زحمات دیگران، به راحتی میتوانید در بین آنها محبوبیت و مقبولیت پیدا کنید. باید مراقب شهرت خود نیز باشید. مسائل خصوصی زندگی را برای خودتان نگه دارید و کاری در اداره، دفتر یا سفر شغلی انجام ندهید که بعدها باعث پشیمانی شما شود.
5. در چشم کارفرما خوب جلوه کنید
اگر به طور باطنی هیچ علاقهای به کارفرمای فعلی خود ندارید، باید سعی کنید در نظر او فرد کارآمدی جلوه کنید. زمانی که او ترفیع رتبه میگیرد باید کسی باشد تا جای او را پر کند و چه کسی بهتر از شما؟ هنگامی که خود را باهوش، کاردان و علاقهمند به کار نشان دهید آنگاه استحقاق ارتقای شغلی را نیز دارید. البته باید مراقب باشید که زیادهروی نکنید و بیش از حد به رئیستان نچسبید. شما که دوست ندارید اگر احیانا او را از روی ناشایستگی اخراج کردند، شما نیز از طرف شرکت مقصر شناخته شوید.
6. مربی بگیرید
کسی که به او اعتماد دارید (به عنوان مثال یک مقام ارشد یا مدیر موفق) را انتخاب کنید و از او درس بگیرید. با او درباره اهداف شغلیتان مشورت کرده و تاکتیکهای نهایی را با او معین کنید. شاید گاهی لازم باشد که برای دست یافتن به موقعیتهای بالاتر از جاهای پایینتر شروع به کار و تلاش کنید.
7. برای خود جانشین تعیین کنید
حدس بزنید که اگر شما تنها کسی باشید که میتواند شغل فعلیتان را انجام دهد، چه میشود؟ مجبور میشوید تا ابد خودتان آن را انجام دهید.
سعی کنید اطلاعات و مهارتهایتان را دراختیار دیگران بگذارید.
زمانی که به مسافرت میروید از دیگران درخواست کنید وظایف شما را بهعهده گرفته و طریقه انجام آن را نیز به آنها آموزش دهید.
8. در دورههای آموزشی اضافی شرکت کنید
مدارک تحصیلی تواناییهای قابلتوجهی به شما عرضه میکنند اما باز هم میتوانید چیزهای جدید بیاموزید.
درباره چگونگی برگزاری دورههای شبانه، سمینارها و کارگاههای عملی از مربی و کارفرمای خود سؤال کنید و ببینید که چه فایدهای میتوانند در ارتقای سطح دانش فعلی شما داشته باشند.
کتابها و مقالههای مربوط به کار و تجارت را مطالعه کنید. برای گرفتن اخبار اینترنتی ثبتنام و سعی کنید اطلاعات بهروزی، هم در زمین شغلی و هم در زمینه صنعتی داشته باشید.
9. در شغل فعلیتان مهارت کامل بهدست آورید
حتی اگر هیچگونه علاقهای به انجام دادن شغل فعلیتان ندارید، سعی کنید آن را به بهترین نحو انجام دهید. راههایی پیدا کنید تا از آن طریق بتوانید خلاقیت خود را افزایش دهید. از روشهایی استفاده کنید تا هزینهها را تا حد ممکن کاهش دهید. انتقادهای سازنده را بپذیرید. همواره آماده رویارویی با موقعیتهای پیشبینی نشده باشید تا شکست نخورید، دیگران را سرزنش نکنید و وجهه شغلیتان را به خطر نیندازید.
10. اثری از خود بر جای بگذارید
هیچگاه نمیدانید که شانس از کجا وارد میشود. زمانی که مدیران ارشد مشاغل دیگر را ملاقات میکنید، همیشه از خود جای سؤال برای آنها باقی بگذارید. زمانی که تجارت الکترونیکی میکنید یا رو در رو با مشتریها ارتباط دارید، کاری کنید که در ذهن آنها باقی بمانید. لاف نزنید، بیش از اندازه به خود نبالید و زیادی مصر نباشید. جاهطلبی و بلندپروازی تا جایی مقبول است که تبدیل به خودپسندی نشود.
11. بهطور داوطلبانه اضافه کاری کنید
استراتژیهای شغلی خود را معین کنید. گاهی انجام چند کار کوچک در کنار وظایف اصلی بهتر از بهعهده گرفتن پروژههای بزرگ است، در حالیکه دیگران برای بهدست آوردن مسئولیتهای چشمگیر با هم رقابت میکنند شما میتوانید به راحتی از طریق انجام کارهای کوچک اما مفید ارزش و اعتبار خود را افزایش دهید.
12. با اداره روابط عمومی در ارتباط باشید
برقراری ارتباط با پرسنل این بخش به شما کمک میکند خیلی سریع از پروژههای آینده باخبر شوید. همچنین افراد این بخش میتوانند تاریخ و زمان برگزاری کلاسهای آموزشی جدید را نیز دراختیارتان قرار دهند، بنابراین اگر شرکت برای گسترش و پیشرفت برنامهریزی کند، آنگاه نام شما را در فهرست خود ثبت خواهد کرد.
درنهایت نباید تنها با اتکا به شایستگیها، استعدادهای بالقوه و حس برتری انتظار پیشرفت داشته باشید. گاهی اتفاق میافتد که سمتهای بالاتر به افراد نالایق واگذار میشود. در این حال رفتار کودکانه از خود بروز ندهید چراکه آنوقت معلوم میشود که شما فرد مناسبی برای آن سمت بهخصوص نبودهاید. با پیروی از نکات ذکر شده به تلاش و کوشش ادامه دهید. شاید یک سمت بهتر برای شما به وجود آمد. روی اهداف شغلی درازمدت خود تمرکز کنید. صداقت و اطمینان خود را حفظ کنید و از تلاش کردن دست نکشید، آنگاه میبینید که چیزی جز پیشرفت در انتظارتان نیست.
۹۳/۰۳/۲۷