انقلاب اسلامی ایران به روایت یک بازی آمریکایی
پس از تولید و نمایش فیلم ضدایرانی «آرگو» در آمریکا، این بار یک بازی رایانهای با مضمونی ضد ایرانی در آمریکا در حال تولید است.
اطلاعات دقیقی به جز آنچه سازنده آن روایت کرده است در مورد این بازی در دسترس نیست. اما آنطور که پیداست ساخت بازی در مورد انقلاب اسلامی ایران است و آن هم با بودجه ای زیاد که غرب آن را تامین می کند و مطمئنا رنگی از شیطنت و القا خواسته های تامین کننده گان مالی آن به جای واقعیت را به همراه خواهد داشت.
قابل توجه مسولین داخل جهت فرهنگ سازی:
روایت این بازی در ذهن پاک کودکان که مخاطبان این بازی هستند به خوبی نفوذ خواهد کرد.
بازی در جبهه شر یا جبهه خوب؟
همینطور که از نام بازی بر می آید حوادث بازی پیرامون انقلاب سال ۵۷ مردم ایران رقم می خورد. داستان بازی در مورد رضا یک عکاس خبری است که در روز های پر هیاهوی ایران در سال ۵۷ در تهران به سر می برد.
حوادث گروگانگیری افراد سفارت آمریکا که بعد از انقلاب اسلامی ایران روی داد هم یکی از بخش های این بازی است . بازی به صورت دنیای باز (open-world ) و sandbox است که از ویژگی های بارز Grand Theft Auto است اما نوید خوانساری سازنده "1979 Revolution" اعلام کرده که ویژگی های دیگری نیز در بازی گنجانده شده است مثل عبور با زحمت از بین ماموران گشت که به اختصار baton-pass نامیده شده است!!!
وی می گوید:«افرادی که با بازی های دنیای باز آشنایی داشته باشد شاید فکر کنند که ساخت این بازی راه رافتن بر روی لبه تیغ است اما من اینطور فکر نمی کنم بدور از بحث گرافیک بازی ، شما در این بازی انتخاب خوبی و بدی را در دست خود دارید . شما می توانید تصمیم بگیرید که در جبهه خوبی مبارزه کنید یا در جبهه شر و رفتار شما در این جبهه ها شخصیت شما را می سازد.»
اما سوال اینجاست که این جبهه های شر و خیر چگونه تعریف شده اند و چه چیزی را قرار است به مخاطبان خود القا کند؟
نوید خوانساری همچنین ادامه می دهد: «موضوع اصلی بازی تنها مبارزه ی آدم های خوب با آدم های بد نیست. نقش شما در بازی می تواند ایرانی باشد، امریکایی باشد، یک طرفدار دموکراسی باشد، یک طرفدار روحانیت باشد، یک قاچاقچی الکل باشد، یا حتی در نقش کسانی باشید که در پی متقاعد کردن مردم برای پیروی از قوانین اسلام باشد. هر کدام از این گروه ها، داستانی متفاوت برای شما به ارمغان می آورند.»
این هم دقیقا یکی دیگر از شیطنت های احتمالی این بازی ویدیویی می باشد.
نقش بازیگر فیلم ضد ایرانی آرگو در بازی "انقلاب ۱۹۷۹"
۱۹۷۹ بر خلاف سری GTA یک بازی از نوع اول شخص یا First Person Shooter نیست، که نوید خوانساری درباره چرایی آن توضیح میدهد: انقلاب یک جنگ نبود و اگر در جایی از بازی به شخص اول شلیک شود، وی فرار میکند و نه این که بایستد و مقابله کند.
در این بازی، مخاطب همچنین میتواند سخنرانیهای امام خمینی (ره) را جمعآوری کرده و گوش کند؛ البته با تصاویر واقعی که توسط مایکل ستبون، عکاس خبری معروف که عکسهایی از انقلاب ایران گرفته است.
گفتارهای این بازی توسط بازیگران ایرانی ـ آمریکایی Homeland یعنی نوید نگهبان و بازیگر آرگو یعنی فرشاد فرجات بازگو شده است.
بسیاری از مخاطبان این بازی بعد از دهه 70 به دنیا آمده اند و اطلاع دقیقی از انقلاب ایران ندارند آنها هر چیزی که در مورد ایران و حوادث آن گفته شود را باور می کنند، آن هم داستانی که به دلخواه سازندگان آن نوشته شده است.
انتظار می رود بازی "انقلاب 1979 " در تابستان 2014 منتشر شود اما هنوز پلتفرم های مقصد این بازی نهایی نشده است.